Antipodes.Cubes

Antipodes.Cubes

Antipodes.Cubes е мощен BPM (Business Process Management) софтуер и напълно функционална ERP (Enterprise Resource Planning) система с богати функции за сътрудничество и комуникация, събрани в едно решение. С Antipodes.Cubes вие получавате комбинация от пълноценна ERP система, която покрива функцинално информационните нужди на компанията с всичките плюсове на един процесно-ориентиран подход. Комбинацията от двете ви дава не само цялостен поглед върху корпоративните ресурси, но и процесите, протичащи във фирмата ви, във всеки един момент.

Новини и събития

 • 1.02.2016, Антиподес взе участие в неформалното заседание на Съвета на ЕС по конкурентоспособност

  Антиподес взе участие в неформалното заседание на Съвета на ЕС по конкурентоспособност, което  се проведе на 27 и 28 януари 2016 г. в Амстердам.  Неформалната среща на министрите на Съвета по Конкурентоспособността и растежа в Амстердам предостави уникална възможност на министри и водещи предприемачи да изследват ролята, която Европейската комисия трябва да изиграе, за да се ускори "дигитализация на индустрията". Бизнесът във всички отрасли трябва да възприеме различните дигитални разработки: като Интернет на нещата и Big Data анализ в рамките на своите бизнес операции и бизнес модели, за да се конкурират и да се развиват в дигиталната ера. Европейската комисия, работеща в тясно сътрудничество с държавите-членки разработва програма за изпълнение, с която да подкрепи цифровизацията на европейската промишленост. Заради това, активнотото участие на водещи предприемачи в областта на цифровизацията и дигитализацията е от съществено значение. Във връзка с това, Холандското председателство покани всеки министър да доведе със себе си водещи разработчици от своята страна - такива, които имат богат опит и принос в разработването на дигитални продукти, оптимизарането на бизнес процеси, създаването/трансформацията на цифрови услуги и / или нови дигитални бизнес модели. На участниците бе дадена възможността да изрязят своите позиции как да се изработи бъдещата конкурентоспособна европейска цифрова икономика. Резултатите ще повлияят директно върху дневния ред за изпълнение, който Европейската комисия възнамерява да публикува през пролетта на 2016. Участието на предприемачите се състоя кръгла маса на 27 януари, домакинствана от VNONCW (Confederation of Netherlands Industry and Employers), където бяха дискутирани ключовите възможности и пречките за развитие на европейската промишленост.Д искусията включва теми като: главните базови технологии и дигитализацията, регулиране на иновациите, определящи стандартите на индустрията.  Според информацията, публикувана от МС "Страната ни подкрепя виждането на Европейската комисия за прилагането на секторен подход при насърчаване развитието на ключови за ЕС сектори като бизнес услугите и строителството, както и инициативата за създаване и въвеждане на „паспорт на услуги“. България подкрепя и инициативите на Комисията за преодоляване на различното третиране на клиенти на основата на тяхната националност или географско положение, в изпълнение на целите на Стратегията за цифров единен пазар. В частта „Научни изследвания“ ще се обменят мнения във връзка с перспективите за инвестиции в научни изследвания и иновации." http://english.eu2016.nl/latest/events/2016/01/28/informal-competitiveness-council Press release  file:///D:/Downloads/press-release-rvc.pdf  

 • 21.01.2016, ERP Системите през 2016

  ERP системите са софтуер за планиране на ресурсите в предприятието и софтуер за управление на бизнеса, който позволява на организациите да използват система от интегрирани приложения за автоматизиране на много технологии, свързани с офис функции, човешки ресурси и услуги. ERP Системите еволюират постоянно през последните години. Ето един бърз преглед на това какво предстои за ERP системите през 2016. Mobile Това може да не ви изненада. Всичко става мобилно. Всеки софтуер, уеб сайт или доставчик, по един или друг начин преминава към мобилни устройства, и всички, които не се ориентират в тази посока ще останат на заден план. Изненадващо, много професионалисти днес и в големи и малки организации използват мобилни устройства, за да получават и въвеждат работна информация. Несъмнено ERP системите са променили мобилната среда, променяйки малки екраните в удобни за работа и стартиране на приложения мобилни устройства с Unemployment Insurance (UI). Много функции на ERP системата като табла и репорти се представят добре на мобилни устройства и ERP доставчиците приемат mobile-friendliness като задължителен елемент, отколкото като изключение. Social media integration От 2016 г. ERP системи се ориентират към социалните медии като начин на бъдещо общуване. Социалните медии са много полезни в ERP системите тъй като CRM мениджъритe могат да получат достъп до данните на потребителите в медиите. По този начин, всяка компания може да изработи стратегии, насочени към по- големи продажби, развиване на по-добри продукти и планиране на маркетингови кампании на базата на конкретна информация. Cloud Скорошно проучване на Gartner твърди, че до 2018 г. повече от 30% от service-centric фирмите ще пренасочат част от ERP приложенията си в облака. Тази прогноза се коментира от дълго време, но 2016 ще се съпътства и от хибриден модел, в който повечето приложения ще бъдат хоствани On-site и в облака, за да бъдат компаниите в крак с променящото се търсенето на пазара.

 • 1.12.2015, Топ 10 прогнози за ERP системите и индустрията през 2016 г. - 2

  Възстановяването на ERP проекти се превръща в изключително търсена услуга. Както ERP неуспехите продължават да се увеличават, компаниите, които могат да възстановят замразени и неуспешни ERP внедрявания ще имат изключително високо търсене - може би дори повече, отколкото традиционните внедрители на проекти. Това изисква уникален набор от умения, с които могат да се установят причините за това, което е довело до неуспеха. Факт е, че ERP неуспехите няма изгледи да се забавят в скоро време, и е разбираемо защо тези умения и инструменти са толкова търсени точно сега. Най-доброто от селектираните ERP се завръща. За последните няколко години, единични ERP системи с много малко интеграция с други системи на трети страни бяха напред в играта за повечето организации. Въпреки това, увеличаването на влиянието на големите внедрители и други функционално-фокусирани корпоративни системи  предоставя надеждни алтернативи за компании, които търсят решения, които не се опитват да бъдат всичко за всеки.  SOA и технологичните интеграции са отново на мода. Има много инструменти, които правят този процес осъществим за много компании. Предвид възхода на големите внедрители, уменията и инструменталните средства, свързани с интеграцията стават все по-важни за по-голям брой организации и ИТ отделите. Персонализирането става общоприето от преоблаващата част от специалистите. 9 от 10 ERP внедрявания изискват някакъв вид персонализация, за да се посрещнат нуждите на бизнеса, което предполага по-голям риск от проблеми. Актуалните ERP системи предлагат по-приемлива и по-малко рискова форма на изпълнение.  Техническите екипи поемат контрола над ERP внедряванията. Техническата сложност обикновено увеличава зависимостта от IT и създава риск от подценяване на бизнес трансформацията при ERP внедрявания и други бизнес софтуерни инициативи. ERP внедряванията са по-успешни, когато се третират като бизнес трансформации ERP индустрията се променя непрекъснато, така че разбирането на динамиката в развитието подпомага движението и да подготвката за успех. Посочените по-горе тенденции са 10-те най-големи неща, които трябва да имате предвид, когато се подготвяте за изпълнение на ERP проекти през новата година.  

 • 27.11.2015, Топ 10 прогнози за ERP системите и индустрията през 2016 г.

  Последната година в ERP индустрия е белязана от промени и много възможности за подобрение. С приключването на настоящата година и наближаването на празниците, би било добре да погледнем напред към това, което предстои на пазара през следващата година. Може да не сме в състояние да предскажем бъдещето на 100%, но има редица съществуващи и нови тенденции в индустрията, които ще оказват влияние върху потенциалните ERP купувачи  и изпълнители през следващата година. По-долу са 10те топ  прогнози за ERP индустрия през 2016 г. според световните лидери в разработването: Класификациите на ERP и Tier I вече не са актуални. Въпреки че системите от своя страна не са out of date, определянето и разликата между Tier I, II и Tier Tier III ERP системи със сигурност ще се промени. Има твърде много опции и усъвършенствани технологии на пазара, за да се смята, че най-големите 3ма провайдъри и техните продукти (SAP, Oracle и Microsoft Dynamics) са единствените пакети, които могат да посрещнат нуждите на голямите, голяма част от средните организации и тези с висок растеж. Дори най-големите и най-сложните организации имат множество възможности, с които разполагат.  Увеличаване на използването на ERP системи сред малките и средни организации. До неотдавна, по-големите предприятия имаха голямо технологично предимство пред своите малки и средно големи съперници. Въпреки това, новият SaaS ERP софтуер и мобилните технологии стават все по-рентабилни и лесни за развитие, което е причина по-малките и средни компании на пазара, за да се изравнят с техните колеги от класацията  Fortune 500  . Отминаха дните, когато фирмите се нуждаеха от милиони долари за въвеждане на нови технологии за предприятията, което днес прави ERP системите, CRM софтуера и другите бизнес технологии достъпни за повечето фирми Cloud ERP - Жуженето зад ERP системи в облака най-накрая започва да утихва - най-вече защото повечето ERP доставчици и third-party хостинг доставчици вече предоставят много достъпни възможности за компании, които искат да мигрират към облака. Научни изследвания и данни, посочени в 2015 ERP Доклад на panorama-consulting.com показва, че тази тенденция ще продължи в обозримото бъдеще, но голямата разлика е, че тя ще се превърне в нормална и общопрриета част от повечето ERP системи. Въпросът вече не е дали тенденцията към облака ще продължи, а по-скоро за това кои организации ще се движат в тази посока и кои не. Нашумелите дела за  неуспешни ERP внедрявания излагат причините за ERP неуспехите. Страните и въпросите, свързани с тези дела най-вероятно ще подчертават причините за неуспешните ERP внедрявания, и по-важното, това, което може и трябва да се направи, за да бъдат избегнати причините, довели до това. Увеличаване на пропаста между успеха и провала при изпълнението на ERP. ERP неуспехите изглежда няма да отшумят в скоро време. От друга страна, все още има изобилие от примери за постигнати успехи. Разликата между тези две крайности, обаче, ще продължи да става все по-ясна. Най-успешните ще направят всички правилни неща - ефективно управление на проекти, реинженеринг на бизнес процеси  и ефективно организационно управление, а тези, които са претърпели неуспех ще продължават да пренебрегват или да не инвестират достатъчно в тези области. Различните резултати между тези две групи ще бъдат още по-екстремни. Следва продължение  По материали на http://panorama-consulting.com/

 • 13.11.2015, Erp тенденции, които ще водят пазара през 2016 - 2

  4. UI / UX + Social + лесна употреба = ERP победа ERP проектирането на потребителски интерфейси е изминало дълъг път. Днес, то се ориентира към минималния, интуитивен дизайн, който е изграден около потребителския подход на софтуера. С идването на мобилността, работата на потребителите ще трябва да се обслужва от множество устройства, с по-малки размери на екрана и сензорни екрани. Производителите също "почистват" и опростяват своите продукти, което ги прави по-лесни за изпълнение и имплементиране, намалявайки разходите и времето за изпълнение. Лесно персонализирани или "вертикални" решения, които са на разположение out-of-box, помагат за намаляване на разходите. Освен това се наблюдава развитието на "ERP goes social" тенденция. Може да се научи и спечели много от взаимодействието на клиентите, което следва от интеграцията им със социални медии. Данните от социалните медии за клиентите ще улеснят разбирането на поведението и предпочитанията им, което ще доведе до подобряване на продуктите и развитието им. 5. Място не само за големите играчи С доставчици, предлагащи все по-голяма персонализация, ERP вече не е само за големите предприятия. Повече cloud базирани опции, дори малки стартиращи фирми могат да обмислят варианти, различни от електронните таблици за своите операции, което ще им позволи да обмислят бъдещото разрастване на бизнеса си.